IT juhtimine ja riskihaldus

 

Steve Jobs – juht, arengumootor, ülemus


Steve Jobs on üks tuntumaid IT juhatajaid maailmas..

Ta oli juht (leader), sest teadis täpselt, mida ta saavutada tahab ja kuidas ta Apple'i arengut tulevikus näeb. 

Steve Jobs oli ka arengumootor (change agent), kuna ta püüdles alati millegi uue poole, ei piirdunud sellega, mis oli juba saavutatud ja lõi innovaatilise õhkkonda. 

Samuti ta oli ülemus (power broker), sest teadis täpselt, kuidas oma võimu kasutada. Kahjuks ei andnud see mõnikord kõige positiivsemat tulemust, kuna töötajatel surus soov alla oma mõtteid jagada ning proovida neid ellu viia.

Steve oli perfektsionist, nii et töövoog oli algusest lõpuni tema range kontrolli all. Seetõttu kartsid töötajad initsiatiivi haarata ja vigu teha. Selline lähenemine ei takista aga ettevõttel turul esimene olema. Pealegi võimaldab selline juhtimiskultuur tähtaegadest kinni pidada ja teha seda võimalikult tõhusalt.Frases Steve Jobs updated their cover... - Frases Steve Jobs

 


Mark Zuсkerberg – juht, suhtleja, arengumootor

 

Mark Zuckerberg on maailmas tuntud juht. 


Alguses, kui Facebook ilmus, Mark oli pigem ülemus  (power broker), kui suhtleja (communicator). Ta ei usaldanud teisi töötajaid ja eelistas kõike ise otsustada, mitte kuulates teiste arvamust. Aja jooksul õppis ta kontrolli lahti võtma ja teiste arvamusi ja mõtteid kuulama.

Mark Zuckerberg oli ka arengumootor (change agent), sest Facebook areneb meie silme all. Hiljuti sai teatavaks, et Mark lõi ettevõtte Meta Platforms, millele kuuluvad nüüd Facebook, Instagram, WhatsApp, Oculus. Sel moel tahtis Mark näidata, et talle ei kuulu mitte ainult Facebook, vaid ka paljud teised sotsiaalvõrgustikud. Kõik see sai võimalikuks tänu pideva arengu ja uute eesmärkide saavutamise soovile.


Mark Zuckerberg has announced that Facebook will no longer be renamed Meta

 




Allikad:

1.   https://thebusinesscourier.com/ru/chemu-marku-cukerbergu-prishlos-nauchitsya-chtoby-stat-bolee-xoroshim-liderom

2.  https://ekonomika.snauka.ru/2014/02/3897

3.  https://trends.rbc.ru/trends/industry/617fbbc79a79476037fa0591



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arvutid ja paragrahvid IIː litsentsid ja autoriõigus

Info- ja võrguühiskond

IT proff...?