Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini

Kuidas saada häkkeriks (Hacker-HOWTO)


Oma dokumendis “Kuidas saada häkkeriks” autor Eric S. Raymond annab ülevaade sellest, kes on häkker, millised on tema põhioskused, kuidas näeb välja häkkerlik suhtumine ja milline on üldse häkkerkultuur.


Iga aspekt on põhjalikult kirjeldatud ning minul, kui lugejal tekkis selge pilt, kuidas oma õppimist õiges suunas alustada, et häkkeriks saada. 

180,384 Hacking Stock Photos and Images - 123RF

Alguses autor mainib, et on häkkerid, kes lahendavad keerulisi ülesandeid ja probleeme ning loovad uusi asju. Ja on kräkkerid, kellele meeldib lõbusaid asju teha nagu telefonisüsteemi torkida ja arvutitesse sissemurdmida. Need on 2 erinevat gruppi, mis ei tohi omavahel segada.  “Õiged” häkkerid ei pea kräkkereid professionaalideks ning ei soovi nendega mingit tööd teha.

Et häkkeriks saada, tuleb palju pingutada ja praktikas õpitud teadmisi rakendada. Kui tundub, et kõik vajalikud teadmised ja oskused on õpitud, ei tähenda see, et oled nüüd häkker, sest enne seda tuleb oma tegudega austuse teistest häkkeritest saada. Alles siis nimetavad nad sind üheks neist ehk häkkeriks.


Ma arvan, et see dokument võiks olla kasulik nii tavainimestele silmaringi laiendamiseks, kui ka it-spetsialistidele, kes otsustasid häkkeriteks saada. Kuid tuleb meeles pidada, et kõik välja toodud nõuanded ei pruugi just sulle sobida, kuna nad on hästi konkreetsed ja ranged. Internet on informatsiooni täis ning kui on piisavalt motivatsiooni, siis saab ka teistest allikatest kasulikku infot leida ja soovitud valdkonnas edu saavutada.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arvutid ja paragrahvid IIː litsentsid ja autoriõigus

Info- ja võrguühiskond

IT proff...?